Cheia înspre Integritate

Din perspectivă metafizică sau din mintea unui om care studiază hermeticismul, focusul este în a căuta să înțelegem Mintea lui Dumnezeu. Astfel primim informații la nivel de lucrări ale universului, precum și la nivel de natura noastră unamnă pe care le putem integra mai apoi în viețile noastre.

Când eram mici, eu și fratele meu eram încurajați să spunem mereu adevărul, iar atunci când nu o făceam, exista o pedeapsă. Acest tipar a rămas bine înrădăcinat și în mintea adultă – având ca și percepție că dacă nu spun tot ce simt pe interior, ascund ceva, și indirect, mint. Mintea fiind programată astfel, credeam că fac ceva rău și că vor urma consecințe.

Dar ce înseamnă defapt să fim oameni onești? O persoană onestă, este o persona în integritate. Adică o persoană care spune ceea ce gândeşte, își asumă ceea ce spune, face ceea ce spune că va face, și este împământată în realitatea obiectivă. O persoană integră se ține de cuvintele pe care le rostește și trăiește după principiile pe care le consideră adevărate pentru sine. În prezența unei astfel de persoane, știi mereu unde te afli pentru că sunt onești în vorbe și fapte.

Întrebarea este, tu ești o persoană care este integră cu sine și cu cei din jurul tău?

Multe aspecte ale acestui concept apar din Know Thyself – A te cunoaște pe tine însuți/însăți.

Câteva întrebări asupra cărora poți reflecta acasă:

1. Ce CUNOȘTI cu adevărat, din propria experiență? Acele lucruri pe care le-ai înțeles pentru că te-ai confruntat cu ele și ști cu certitudine ce rezultate ai dobândit.
2. Când poți considera un lucru cu adevărat învățat?
3. Poți spune cu certitudine că ai învățat/că știi ceva?

Doar în momentul în care cineva ajunge să își cunoască toate aspectele și să și le accepte, atât pe cele luminoase, cât și pe cele întunecate, pot fi în concordanță cu sinele lor Suprem și, cel mai important, sinceri cu privire la limitările lor.

Există un concept Japonez numit Kaizen, care se traduce ”Schimbare în bine” și se referă la idea de a face lucruri mici, dar consecvent. Acest lucru poate duce la schimbări semnificative. Altfel spus, pentru rezultate vizibile, mai bine faci pași mici în fiecare zi, decât unul mare din an în Paște.

După cum spuneam, pentru a practica acest nivel de onestitate cu noi, este nevoie ca mai întâi să ne cunoaștem, să fim conștienți de ceea ce știm și să acceptăm că nu știm totul.

Din perspectivă metafizică sau din mintea unui om care studiază hermeticismul, focusul este în a căuta să înțelegem Mintea lui Dumnezeu. Astfel primim informații la nivel de lucrări ale universului, precum și la nivel de natura noastră unamnă pe care le putem integra mai apoi în viețile noastre.

În concluzie, pentru a ajunge la nivelul de onestitate față de noi și față de cei cu care avem de a face, pentru a fi integrii, este recomandat și fim curioși, să punem întrebări, să rămânem umili și deschiși în a dobândi cunoaștere nouă și înțelegere mai profundă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe călătoria ta alături de noi

Dacă vrei să începi călătoria ta alături de noi și vrei o programare, completează formularul de mai jos și vom reveni la tine în cel mai scurt timp posibil!