Ierarhia de Ființe Angelice din tradiția Ebraică

În Modern Mystery School veți aprofunda acest studiu în Hermetic Ray Kabbalah, un studiu pur, înainte să apară dogmele asupra acestei filozofii. Acest studiu durează 10 luni și se studiază profunzimea vieții proprii prin Copacul Vieții.

Ierarhia îngerilor în Iudaism este următoarea

1. Chaiot Ha Kadosh /Chiot Ha Qodesh
2. Ophanim / Auphanim
3. Aralim
4. Chasmalim
5. Serafimi
6. Malachim/ Malakim
7. Elohim sau “Ființele divine”
8. Beni Elohim sau “fiii ființelor divine”
9. Cherubim
10. Ashim

În Modern Mystery School veți aprofunda acest studiu în Hermetic Ray Kabbalah, un studiu pur, înainte să apară dogmele asupra acestei filozofii. Acest studiu durează 10 luni și se studiază profunzimea vieții proprii prin Copacul Vieții. De asemenea, în acest process de ascensiune a Copacului Vieții profesorii școlii susțin energia grupului, pentru a avea o călătorie de autocunoaștere cât mai autentică. Se spune că studiul Hermetic Ray Kabbalah de 10 luni este echivalentul a 10 ani de terapie contemporană.

1. Chaiot Ha Kadosh

Chaiot Ha Kadosh e corelat cu Sfera Kether

 Chaiot Ha Kadosh se traduce ca ”Creaturi Vii Sfinte” – se referă că doar aceste ființe pot trăi în pură Sfințenie (sau Completitudine, Unitate, Unime). Chaiot Ha Kadosh sunt puteri ale Elementelor Eterne, iar funcția lor este să seteze un Model Primar(Matrice primară) conform căruia apare restul Existenței. Nu putem vizualiza o Formă fără de formă sau o Forță fără de forță, însă Chaiot Ha Kadosh se ocupă de ambele aceste aspecte. Noi ne putem gândi la ele doar în termeni simbolici. Cu toate că Chaiot sunt ma presus în formare decât suntem noi capabili să percepem această lume, nu sunt mai presus în termeni de valoare și însemnătate. Ne putem gândi la Chaiot Ha Kadosh ca și la începuturi care au la bază un punct, o linie, un arc, și un unghi, din care se revarsă și reiese întreaga formare. Acest Ordin de îngeri este viața atomică imortală care îl menține pe Dumnezeu în viață. Chaiot Ha Kadosh este despre a recunoaște Prezența Divină în tot și toate.

2. Ophanim

Ophanim sau Auphanim sunt corelați cu sfera Chockmah

Ophanim înseamnă ”roți” dar provine din rădăcinile ”a înconjura sau a încercui”. Îngerii Ophanim sunt înconjurătorii sau echivalentul formativ pentru Zodiac.  Toate activitățile sunt ciclice, iar Ophanim sunt responsabili pentru a păstra manifestarea în mișcare. Ei direcționează forță către forme și încep curburile în Spațiu-Timp. Roata Vieții și a Morții, Ciclul Solar, și orice energie circulară depinde de Ophanim. Ei sunt Roata Universului pe care funcționează întregul mecanism, făcând ca începuturile și sfârșiturile să se intersecteze, să se întâlnească, pentru ca totul să evolueze din poziția în care este/ din sine. Spirala Evoluției este scara lor, iar ei sunt cei care înfășoară Șarpele Înțelepciunii în jurul Copacului.  

3. Aralim

Ordinul Aralim este corelat cu Sfera Binah

Cuvântul Aralim a fost tradus ca și ”Tronuri”, dar înseamnă ”Puternic”, ”Măreț”, sau ”Cei Eroici”. Probabil cel mai bun termen este de ”susținător”. Există o implicare a curajului și o vitejie care este asociată cu instinctul matern al lui Binah. Aralim oferă susținere și sunt factorii limitativi chiar și ai celor mai grave dificultăți. Aralim sunt susținătorii dictatelor înțelepciunii, formându-se  astfel în cele mai practice mijloace de aplicare a obiectivelor. Din punct de vedere analogic, Aralim sunt deținători sau recipiente a energiei Divine în sensul în care condensatori ai puterii spirituale.

4. Chasmalim

Ordinul Chasmalim este corelat cu Sfera Chesed

Chasmalim se traduce ca și ”Cei de o Strălucire Radiantă” (Bright Shinig Ones). Ei sunt considerați ființe de foc cu puterea Cuvântului, iar ei se vor alinia la capătul Ultra-Violet al Spectrului de Lumină Spiritual. Putem să ni imaginăm ca și aspectul călduros, liniștitor al întruchipării Focului.  Chasmalim sunt considerați ca niște flăcări care sudează întreaga Creație la un loc, pentru a ține totul intact ca un întreg. În timp ce Serafimii ar putea să ne separe de inamici, Chasmalim ne leagă de prieteni. Ei sunt constructori, nu separatori. Un atribut extrem de important al lui Chesed, de care se ocupă Chasmalim, este umorul. Omul este singura ființă pe această Planetă care râde de bucurie. Râsul puternic provocat de Chsmalim vine din recunoașterea profundă dintre Divin și ființe umane, și operează la un nivel foarte înalt pentru ca un suflet uman să ajungă. Chasmalim sunt iluminatori ai progresului uman.

6. Malachim  

Ordinul Malachim este corelat cu Sfera Tiphereth

Ordinul îngerilor se numește Malachim și înseamnă Regi și pot fi considerați agenți ai vindecării și ai aducătorilor de viață sub conducerea lui Raphael. În natură există o putere mare de vindecare, Sfera Elementelor, precum și cei patru Regi și Guvernatori Elementali  ai oamenilor din fiecare Element poate fi contribuit lui Tiphereth, deși Sfera Elementalilor aparțin într-adevăr lui Malkuth. Cuvântul ”Malakim” literalmente înseamnă Regi, Conducători, Guvernatori, Maeștrii sau Controlori. Acest termen poartă cu sine semnificația celor care au autoritatea de a guverna Sfera lor proprie sau ”Regatul” propriu.

7. Elohim

Ordinul Elohim este corelat cu Sfera Netzach

Elohim se poate citi ca ”Zei și Zeițe” sau ”Cei Divini”. Ei constituie contacte Divine cu fiecare suflet individual. Treaba lor este să ofere mijloacele și contactele în noi, din care apare ”Zeul/Zeița/Dumnezeul” nostru/noastră. Precum ființa și corpurile noastre este necesar să fie făcute dintr-un material specific, la fel Conceptul-Dumnezeu personal trebuie să fie format prin Elohim, astfel ei pot fi considerați precum materialul-Dumnezeu în noi.

8. Beni-Elohim

Ordinul Beni-Elohim este corelat cu Sfera Hod

Fiii și Fiicele lui Dumnezeu. Fiii Zeilor pot fi concepuți prin lucrul în conjunctură cu Ordinul de Îngeri din Netzach, Elohimii sau Zeii. Aceste două Ordine ale Îngerilor pot fi înțeleși ca și aspectul de forță și formă a tuturor varietăților de Zei și Zeițe concepuți din mintea umană. Termenul ”Fiu” înseamnă o relație esoterică. Beni-Elohim sunt formatori imediați ai minții noastre în măsura în care ei oferă un stimul interior constant care ne conduce în căutarea cunoașterii.

9. Chrubim/ Heruvim

Ordinul Heruvim este corelat cu Sfera Yesod.

Se mai numesc și ”Cei puternici”, Cherubim – Ființe de Lumină și Glorie

Heruvimii lucrează la crearea cunoașterii și la valorificarea forței în eter sau în metode Yesodice, din care unul este utilizarea simbolurilor care corespunde cu înțelegerea Yesodică în adâncurile minții subconștiente. Cu înaintarea timpului aceste simboluri vor deveni mai puțin de tip ”ritualistic” și mai degrabă mentale – însemnând că vor deveni unelte în mâinile școlilor și a celor care practică psihanaliza. Chiar și așa aceste imagini ale vindecării psihologice sunt prezente încă în zilele noastre a versiunii conținutului ”Casa Comorilor Imaginilor” iar forțele din spatele acestei terapii este ordinul Îngerilor din Yesod, oricât de fantastic ar suna asta minții științifice.

10. Ashim

Ordinul Ashim este corelat cu Sfera Malkuth

Aceștia mai sunt numiți și Suflete de Foc sau Particule Înflăcărate. Aceste ființe pot fi considerate ca și ”conștiința atomică” care ține materia fizică într-un nucleu. Un Suflet al Focului este de fapt conștiința unui atom.  De aceea Ashim reprezintă conștiința naturală a materiei dense – aceste suflete sunt de fapt cele care revarsă asupra materiei caracteristicile cunoscute. Sunt aceste ființe înflăcărate, aceste încărcări electrice infime, minuscule, care țes constant înainte și înapoi cu o activitate extraordinară din spatele culiselor materiei și din baza acesteia. Tot ceea ce noi știm despre materie se acumulează pe acest fundament. Cu ajutorul acestor vietăți înflăcărate, faptul că unele tipuri de magie iau naștere. Sunt doar câțiva care pot lucra cu o astfel de magie, deoarece cu cât sunt mai dense planurile, cu atât este nevoie ca puterile Magului care le manevrează, să fie mai avansate.


Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe călătoria ta alături de noi

Dacă vrei să începi călătoria ta alături de noi și vrei o programare, completează formularul de mai jos și vom reveni la tine în cel mai scurt timp posibil!