Modern Mystery School – Iluminând Cultura Noastră de Lumină

Într-o lume care este adesea învăluită în mister și nesiguranță, există un stâlp de lumină – Modern Mystery School, o descendență spirituală ale cărei rădăcini datează de la legendarul Rege Salomon (și chiar mai departe!). Școala noastră este custodele înțelepciunii străvechi și susține o Cultură de Lumină, promovând valori care hrănesc sufletul și spiritul. Cum ar fi comportamentul dumnezeiesc, dobândirea puterii de a ne transforma, înțelegerea, bunătatea, unitatea, speranța, meritul, creșterea valorii personale (cum să devii vrednic) și explorarea sinelui pentru o mai bună autocunoaștere (Know Thyself) prin provocări, meditație și multe altele. Această cultură pe care o trăim ca inițiați nu se bazează pe națiuni, rasă, culoarea pielii, preferințe sexuale, educație, geografie sau orice alt element conceput de mintea umană care separă oamenii, ci în schimb se bazează pe unitatea care ne ajută pe toți să ne găsim Bucuria(-ile) în viață și apoi împărtășirea lor cu ceilalți prin explorarea individualității la toate nivelele inclusiv la nivel de suflet, spirit, minte, corp fizic și emoții. Toate acestea se realizează mergând pe calea inițiatului și îmbrățișând un stil de viață care ne îndrumă să devenim mai capabili, mai responsabili în acțiunile, gândurile și cuvintele noastre, în munca personală de maturizare pentru a ne depăși limitările. În timp ce ne șlefuim abilitatea de a discerne între ce ne servește în această creștere și ce nu. Cu toate că, uneori, ne confruntăm cu critici și dezaprobare, noi, Modern Mystery School, susținem că învățăturile și claritatea noastră sunt un antidot crucial pentru întunericul care predomină și ignoranța care alimentează separarea și animozitatea în lumea de azi. Majoritatea oamenilor nu înțeleg că dumnezeul pe care îl căutăm să ne ajute și să ne ilumineze se află în interiorul nostru, pentru că TU ești Dumnezeu, precum sunt și toți ceilalți.

“Misterul din Școala Modernă a Misterelor ești TU.”

Termenul școala misterelor poate crea confuzie, pentru că poate suna ezoteric sau secretos pentru cei care nu sunt familiari cu termenul. Cuvântului “mister” poate fi interpretat greșit dacă nu este explicat în contextul spiritual sau metafizic. Este crucial pentru susținătorii Modern Mystery School să clarifice că avem o cultură focusată pe principii pozitive. Suntem acuzați uneori că suntem un cult de cei care vor să continue să ignore adevărul sau să inducă lumea în eroare. Cultele nu încurajează succesul individului sau independența spirituală, așa cum o facem noi. Aceste acuzații vin de asemenea de la oameni care nu înțeleg, sau nu au înțeles niciodată că un grup ca al nostru poate să existe, cu o Cultură care acceptă pe toata lumea, din orice categorie socială, dacă doresc să facă parte din ea. Criticii, cei geloși, iubitorii de drame, căutătorii de faimă și cei care participă în ”Jocurile Olimpice” ale dezinformării media încearcă din când în când să se folosească de natura noastră bună și binevoitoare pentru a urca pe scara atenției pentru click-uri și notorietate. În realitatea, noi promovăm transparența, comunicarea deschisă, și dedicația pentru bunăstarea personală și colectivă, care sunt vizibile cu ușurință în tot ceea ce facem pentru oricine dorește să ne cerceteze. Asta, împreună cu bucuria noastră, este poate cea mai mare insultă pentru criticii noștri.

Misterul din Modern Mystery School ești TU. Nu sunt activități secrete care se întâmplă în camere ascunse. Misterul ești tu, descoperirea naturii tale înnăscute în calitate de Zeu sau Zeiță.

Cele mai străvechi rădăcini ale Modern Mystery School sunt din liniajul nostru Hermetic care datează de mai bine de 8000 de ani și care a fost o fundație importantă de învățare și creștere pentru Regele Salomon (și mulți alții), renumit pentru înțelepciunea și conexiunea sa cu cunoașterea divină. Conform învățăturilor noastre, înțelepciunea împărtășită de Regele Salomon a fost prezervată și predată generație după generație (ceea ce numim liniaj) evoluând într-o tradiție spirituală modernă care dorește să lumineze calea către auto-cunoaștere (Know Thyself) și iluminare.

Pilonii Culturii noastre de Lumină

Învățăturile Modern Mystery School sunt ancorate într-un set de principii de bază care la nivel colectiv formează pilonii Culturii noastre de Lumină. Aceste principii servesc nu doar drept busolă pentru cei care sunt în căutarea evoluției personale și spirituale, dar de asemenea servesc ca marcaje pentru a înțelege când cineva pășește pe calea tradițiilor Culturii noastre de Lumină sau nu. Aici individul trebuie să înțeleagă că acest liniaj care are Cultura drept unul din fructele sale, este de fapt un MOD de viață, care dacă este înțeles și folosit, creează transformare și schimbare către un trai și o existență mai Veselă și mai pozitivă.

A te cunoaște pe tine Însuți/Însăți, cu toate că este foarte satisfăcător, nu este ușor, deoarece Calea, Cultura noastră, te face să reflectezi asupra deciziilor tale, să cauți mai multă claritate, te împinge dincolo de vechile limitări care te țin pe loc, îți deschide mintea și mai ales te face să acționezi în acord cu un mod mai bun de a trăi la nivel personal. De cele mai multe ori această creștere vine după ce ne provocăm credințele preconcepute și le examinăm de aproape pentru a vedea dacă ne servesc creșterii sau ne estompează creșterea în timp ce noi ne ascundem în spatele unui zid pe care l-am construit din frică. Adesea, cei care eșuează la această etapă, eșuează atunci când văd rezultatele(fructele) pozitive pe care alții le-au obținut prin depășirea limitelor lor, prin faptul că au trăit în aliniament cu Cultura noastră și folosind această Cale că și stil de viață. Cei cinici nu vor face schimbările necesare pentru a obține aceleași rezultate și ceea ce se întâmplă frecvent este un sentiment de gelozie și de blamare față de cei care găsesc Bucuria în cadrul învățăturilor noastre și a felului nostru de a face lucrurile. Integritatea, a-ți asuma ceea ce spui, este un lucru esențial în a face parte din Cultura noastră de Lumină. Pentru că fără integritate în a-ți respecta angajamentele de a te schimba, nu vei avea nici o transformare pozitivă.

Principiile Culturii Noastre

Cultura noastră de Lumină pune accentul pe bunătatea înnăscută a fiecărei persoane – a tuturor oamenilor. Respinge noțiunea de răutate înnăscută și încurajează practicienii și studenții să recunoască și să hrănească aspectele pozitive ale naturii lor și să promoveze natura pozitivă din ceilalți. Putem spune că a hrăni sufletul și spiritul unei persoane cu LUMINA pozitivității este cel mai mare dar pe care i-l putem face. Bunătatea este văzută ca o forță transformatoare capabilă să influențeze viețile personale și radiind în afară creează schimbări pozitive în întreaga lume. Asta nu înseamnă că ignorăm lucrurile rele sau neajunsurile, pretinzând că nu există, mai ales în noi înșine. Ci înseamnă că recunoaștem lumina din noi, partea noastră divină, care poate să depășească aceste neajunsuri care ne trag înapoi și ne împiedică să devenim mai buni, mai împăcați, mai capabili. Mai mult, recunoaștem că există o forță bună și sfântă care promovează divinitatea noastră, să ne cunoaștem ca fiind Dumnezeu, pe care noi ca și liniaj am numit-o de mii de ani Ierarhia de Lumină și care conține ființe de lumină, al cărui scop este să îi ajute pe cei care caută (prin efort, smerenie și fapte) o înțelegere mai bună și progres. Recunoaștem și că există o forță care promovează ignorarea divinității noastre și lucrează să ne îndepărteze de la claritate și de la a trăi viața în putere și cu scop, prin distragere și atragerea către lumești.

Unitate și Compasiune

Unitatea stă ca o piatră de temelie pentru calea Modern Mystery School în liniajul nostru Hermetic. Învățăturile subliniază că toată viața este interconectată și că este important să creăm unitate între toți oamenii și toate comunitățile. Depășind barierele artificiale și judecata negativă față de ceilalți, studenții – care sunt și practicieni – ai Culturii noastre de Lumină caută să creeze o lume integrată armonios. Această schimbare, către a funcționa în lume într-un mod mai elevat, trebuie să înceapă din propria noastră viață, care pentru mulți este cel mai greu de schimbat. Compasiunea este un principiu care ne ghidează în Cultura de Lumină, îndemnând practicienii să cultive empatie, înțelegere pentru ceilalți și pentru ei înșiși. Învățăturile subliniază importanța compasiunii îndreptate nu doar către noi, ci și către ceilalți, recunoscând natura interconectată a tuturor ființelor.

Speranță

Într-o lume adesea afectată de disperare, Cultura noastră de Lumină pledează pentru cultivarea speranței. Această speranță nu este pasivă, ci o forță dinamică care motivează indivizii să contribuie pozitiv în toate societățile, în toți oamenii pe care îi întâlnesc și în orice situație în care sunt prezenți. Modern Mystery School caută să inspire oamenii să trăiască urmărind un scop, și cu optimism, încurajând practicienii/studenții să își imagineze și să lucreze pentru un viitor mai luminos, pentru crearea unei lumi mai bune pentru toți, pe care o numim cu afecțiune Shamballah. Este un termen împrumutat din Budismul Tibetan care descrie cel mai bine înființarea unei lumi mai bune bazate pe UNITATE, A TE SE CUNOAȘTE PE SINE, IUBIRE și un scop mai mare pentru care trăim viața fizică, dincolo de banalitatea zilnică.

Bunătate

Bunătatea este văzută ca o unealtă puternică cu care poți construi legături și încuraja conexiuni între oameni. Bunătatea este o expresie a tăriei de care avem nevoie mai mult în lume în zilele noastre. Cultura noastră de Lumină încurajează acte de bunătate, cel mai adesea exprimate prin conceputul de SERVICIU, pentru a dizolva bariere și a promova înțelegerea între oameni, și în special în interiorul Sinelui. Serviciul pentru alții, munca de caritate, promovarea și recunoașterea binelui din noi și din ceilalți sunt toate acte de bunătate pe care îi încurajăm pe practicienii noștri să le exprime, cât mai des posibil. Prin practicarea bunătății, indivizii contribuie la crearea unei societăți cu mai multă compasiune și empatie, o societate care aude mai ușor strigătul de ajutor al oamenilor din jur. Trebuie înțeles faptul că în Cultura noastră de Lumină, bunătatea nu este SLĂBICIUNE sau incapacitatea de a spune “NU”! Uneori cel mai mare bine pe care îl poți face cuiva este să îi spui NU! Bunătatea ar trebui să fie întotdeauna oferită, dar abuzul, manipularea etc. nu trebuie acceptate. Un practicant al Culturii noastre este încurajat să nu fie influențat sau înșelat de maltratările din partea altora.

Meritul și Vrednicia

Meritocrația și actul de a te pregăti să fii vrednic sunt celebrate în Modern Mystery School, unde fiecare este recunoscut și arată că este vrednic prin îndemânarea, abilitățile, contribuțiile, eforturile și cel mai important, prin propria evoluție și înțelegerea Sinelui, la cele mai profunde nivele. O viață fără violență cu focusul pe merit creează un mediu care promovează competența, inovația, creativitatea, diligența, abilitatea și dorința de a învăța, de a crește și de a excela, încurajând progresul și creșterea individuală și colectivă. Meritul ne ajută să vedem mai ușor contribuțiile pe care le avem în viață și să acceptăm părțile unde avem de lucrat pentru a îmbunătăți calitatea vieților noastre.

Fundația: Familia și Sănătatea

Unul dintre cei mai buni indicatori pentru o viață împlinită sunt relațiile noastre cu ceilalți, iar familia este cea mai fundamentală dintre aceste relații. În Cultura noastră de Lumină, subliniem că familia este pe primul loc și că este important să ne îngrijim și să menținem conexiuni puternice cu cei apropiați în viețile noastre personale. Asta poate însemna prioritatea pentru a petrece timp cu membrii familiei, sprijinul emoțional reciproc, considerarea bunăstării întregii familii în luarea deciziilor. În materie de sănătate, recunoaștem importanța bunăstării fizice, emoționale și mentale. Asta implică decizii bune care contribuie la un stil de viață sănătos, cum ar fi o dietă bună, exerciții regulate, timp pentru ca mintea să se relaxeze și să se deconecteze, distracția, gestionarea stresului, și bine înțeles ajutor medical când este nevoie. Aceste elemente de bază, familia și sănătatea, servesc ca pietre de temelie pentru o viață împlinită și echilibrată. Recunoaștem și promovăm că bunăstarea personală și relațiile strânse de familie pot contribui semnificativ la calitatea vieții și la bucuria de a trăi pe care o resimțim. Încurajăm pe fiecare în parte să ia decizi și să facă alegeri care prioritizează aceste aspecte esențiale, recunoscând impactul profund pe care îl au asupra satisfacției de a trăi și că echilibrează nevoia personală de a progresa și a depăși obstacolele pe măsură ce ne Cunoaștem Sinele.

Cunoașterea Sinelui

În centrul învățăturilor se află zicala “Know Thyself”, Cunoaște-ți Sinele. Abilitatea pe care o dobândim în întregime când ne cunoaștem sinele, este esențială în Cultura noastră de Lumină și este probabil scopul nostru suprem. Practicienii din Cultura noastră de Lumină sunt invitați în fiecare curs, seminar, vindecare spirituală, etc. la o călătorie de descoperire personală, în esență să ajungă să Îl cunoască pe Dumnezeu, prin încurajarea explorării amănunțite a peisajului nostru interior, care permite o înțelegere mai bună a lumii exterioare. Prin introspecție, adresând întrebări pe care de obicei le ignorăm sau nici nu ni le punem, devenind mai conștienți, putem obține alte perspective despre ce ne motivează, ce ne sperie, ce potențial avem, aducând o înțelegere profundă a sinelui. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor vin către școala noastră. Alții vin totuși pentru distracție sau pentru controverse. Alții vin pentru că pur și simplu s-au săturat de viața pe care o au și de alegerile pe care le fac. Majoritatea vin însă pentru că rezonează cu partea spirituală și cu ceva mai mare decât ei. Dar oricare ar fi motivul pentru care cineva vine la un curs, prezentare sau seminar, focusul este de a ne examina mai atenți propriile alegeri, credințe, și esența a cine suntem și de ce facem ceea ce facem.

Discernământ: Gândește Singur!

Discernământul are o importanță crucială în Cultura noastră de Lumină. Semnifică nevoia ca persoanele din această cultură să exercite înțelegere și discriminare în gândire, în acțiuni și în decizii. Într-o cultură care apreciază iluminarea, înțelegerea și principiile pozitive, discernământul devine o unealtă care ne ajută să facem diferența între corect și greșit, adevărat și fals, lumină și întuneric, bine și rău și căi constructive și distructive. Totul se învârte în jurul abilității de a face alegeri înțelepte și informate care sunt aliniate cu viața pe care ne-o dorim: cu mai multă bucurie, evoluție și abilitate. Provocările nu sunt văzute ca obstacole, ci ca oportunități pentru a crește și a învăța. Cultura noastră de Lumină încurajează discernământul, cea mai importantă unealtă în călătoria noastră, pentru că ne dă abilitatea de a naviga complexitatea vieții cu înțelepciune și claritate. Aversiunea devine un profesor și o oglindă care ne reflectă interiorul, oferind lecții valoroase pentru cei care sunt dispuși să se aventureze în auto-reflecție și introspecție.

“PROVOCĂRILE NU SUNT VĂZUTE CA OBSTACOLE, CI CA OPORTUNITĂȚI PENTRU A CREȘTE ȘI A ÎNVĂȚA.”

Meditație

Călătoria explorării de sine –“Know Thyself!” (Cunoaște-te pe tine Însuți/ Însăți!) este înrădăcinată în centrul tuturor învățăturile din Modern Mystery School. Studenții sunt încurajați să se confrunte cu provocări și obstacole ca și oportunități de creștere. În loc să reacționeze, să fie provocați, să lase pe altcineva să le controleze reacția emoțională, Cultura noastră de Lumină ne îndrumă să contemplăm, să respirăm, să ascultăm, și mai ales să discernem motivele cuiva care dorește să ne facă rău sau pur și simplu nu este de acord cu noi. Meditația este un mijloc pentru introspecție și conectare cu stări mai înalte de conștiință, facilitând o înțelegere mai bună a sinelui și a lumii. Într-o lume atât de agitată, de multe ori avem nevoie să ne oprim și să mergem în interior. Acea abilitate de a ne opri, a face pauză și a merge în interior pentru a reflecta asupra întregului(inclusiv asupra sinelui), lipsește astăzi în lumea noastră ca instrument pentru o mai bună înțelegere.

Recunoștința, Onorarea și Respectul pentru Cultura și Calea Noastră

În Cultura noastră de Lumină îi onorăm pe toți, precum și toate sistemele care ne-au ajutat să ajungem unde suntem astăzi. Asta include familia noastră, prietenii, profesorii, alți Lucrători ai Luminii, liniajul nostru, calea noastră și felul nostru de a fi, precum și societatea. Recunoaștem și acceptăm că nu totul este perfect, nici trecutul și nici măcar prezentul nostru, dar fiecare persoană, fiecare situație are o contribuție la creșterea noastră și progresul nostru și, deși uneori viața poate fi și adesea este foarte grea, dacă privim atent cu recunoștință, putem vedea că există lumină în toate lucrurile, inclusiv în fiecare persoană. Singurul mod în care cineva își poate cunoaște viața personală în întregime este prin recunoștința că este în viață, și pentru tot ce vine odată cu asta. Și da, chiar și pentru lucrurile grele. Pentru cei care nu pot găsi recunoștință urmând Cultura noastră, răspunsul este simplu. Nu trebuie să faceți parte din ea. Căci de ce ai vrea să faci ceva ce nu apreciezi? Nu este diferit de a mânca mâncare într-un restaurant care nu-ți place. De ce te-ai întoarce vreodată la același restaurant pentru o altă masă? Ar fi o nesăbuință să faci asta.

O parte a onorării a tot ceea ce găsim valoros în viață este legea schimbului pe care o promovăm. Recunoaștem că unul dintre marile aspecte rele ale lumii este lăcomia și vrem să-i eliminăm cârligele asupra umanității, iar asta începe în viața noastră individuală. Asta înseamnă că pentru tot ceea ce găsești valoros în viață ar trebui să răspunzi pe măsură, ca semn de respect, recunoștință și onoare. Nu ar trebui niciodată să pretinzi NIMIC, ci ar trebui să fii întotdeauna dispus să oferi la schimb, pentru ceea ce ceri să primești.

Liberul Arbitru Este Esențial Pentru Noi

În Cultura noastră de Lumină recunoaștem că, chiar dacă fiecare persoană are libertatea de a face alegeri în tot ceea ce face, există recomandări sau principii pe care trebuie să le respecte pentru a menține valorile și integritatea Culturii. Acest echilibru între liberul arbitru și responsabilitate este o parte mare a înțelegerii de sine și a influenței pe care o avem asupra altora, asupra familiei, asupra societății și a zonei în care locuim. Indivizii sunt considerați liberi să facă alegeri, dar alegerile acelea ÎN TOTDEAUNA au consecințe, care adunate formează calitatea roadelor din viața lor.

Aceste roade se reflectă în mintea ta, în cuvinte, acțiuni, gânduri și sentimente, care te afectează nu doar pe tine ca individ, dar și comunitatea sau societatea ca un întreg. Există aceia care se intitulează a fiind parte din Cultura noastră, însă nu respectă ceea ce este această cultură cu adevărat, și făcând acest lucru conștient sau inconștient, mânjesc însăși esența a ceea ce suntem noi. Alții se intitulează a fiind în integritate cu valorile și credințele noastre, pe când, în același timp se comportă într-un mod în care contrazice aceste credințe. Fără integritate, LIBERUL ARBITRU nu valorează mai mult decât o credință exprimată pentru a evita îmbunătățirea sinelui și a vieții.

Când te confrunți cu opoziție și criticism

În ciuda intențiilor și a faptelor noastre nobile, și a principiilor pozitive care sunt expuse public și practicate deschis de către Modern Mystery School, ne confruntăm adesea cu criticism și opoziție. Se întâmplă ca oamenii să nu înțeleagă sau să nu fie de acord cu natura ezoterică și Hermetică a învățăturilor noastre. De aceea pot apărea situații când ei înțeleg greșit sau evită să înțeleagă mai bine cultura noastră. Este ușor pentru cineva  în lumea de azi să stea în afara Culturii noastre de Lumină și să arunce cu pietre în ceva ce nu a explorat. Folosind explorarea ca experiență ne permite să discernem. Prejudecata bazată pe o explorare limitată sau prin filtrarea opiniilor prin intermediul unor indivizi sau grupări care au o agendă, sunt fundația ignoranței din lume. Cu toate acestea, aderenții susțin că acceptarea nu este scopul suprem; dar mai degrabă învățăturile școlii sunt făcute ca să rezoneze cu cei care caută o cale de lumină și înțelepciune. Pentru cei care nu doresc să facă asta, E DREPTUL LOR, liberul arbitru este primordial în Cultura noastră. Adesea se poate observa că deși ne-am confruntat adesea cu săgețile “haterilor” sau ale celor care caută să obțină atenție și faimă folosindu-ne ca pe o scuză pentru propriile neajunsuri, Cultura noastră alege să nu atace ci să răspundă cu iubire, acceptare și înțelegere și păstrează ușa deschisă pentru toți, chiar și pentru cei care cândva nu ne-au înțeles.

Importanța Opoziției

Modern Mystery School susține că opoziția și ostilitățile directe servesc ca o mărturie a urgenței misiunii sale. Într-o lume care se luptă cu întunericul și ignoranța, Cultura noastră de Lumină stă ca o forță adversă, provocând credințe înrădăcinate și promovând un stil de viață transformativ. A urî sau a se opune școlii, conform susținătorilor ei, subliniază doar necesitatea învățăturilor sale într-o lume plină de diviziune și animozitate. Acceptăm, precum toate grupurile, că nu suntem perfecți, și lucrăm zilnic să îmbunătățim ceea ce facem ca organizație și ca persoane individuale. Totuși avem tot dreptul să facem ceea ce facem, mai ales că fiecare student este informat pe deplin în prealabil, în scris, cu privire la călătoria pe care o pornește. Chiar acest articol reprezintă încă o dovadă a deschiderii noastre. Mai mult, afirmăm că este nevoie de noi în această lume, în special în aceste timpuri. Simplul fapt că o lume atât de întoarsă pe dos atacă oameni care promovează unitatea și mai multă iubire clarifică nevoia noastră de a face ceea ce facem. În toată istoria noastră nu vezi pe cineva care trăiește în aliniament cu liniajul nostru, să atace o altă persoană, să mânjească pe altcineva sau să împartă ură, deoarece acele lucruri nu sunt parte din cultura pe care noi o creștem și o îngrijim.

“VINDECAREA NU VA VENI JIGNIND ȘI ARĂTÂND CU DEGETUL CI PRIN ACȚIUNI CARE SUNT CONDUSE DE DORINȚA DE A FI NOI EXEMPLUL SCHIMBĂRII PE CARE O CĂUTĂM ÎN LUME “

Confruntând Întunericul și Ignoranța

Modern Mystery School se vede ca fiind unul dintre cei ce poartă torța în lupta continuă împotriva întunericului și a ignoranței. Sau cum ne numesc multe dintre scrierile și textele noastre, Păstrătorii Flăcării. Recunoaștem multitudinea de probleme cu care se confruntă lumea: revolte sociale și politice, diviziune rasială, crize ecologice și multe altele. Învățăturile subliniază că cine aplică valorile Culturii noastre de Lumină, poate deveni un agent al schimbării pozitive, unificând, vindecând și contribuind la rezolvarea problemelor individuale sau globale. Această vindecare NU va veni jignind și arătând cu degetul ci prin acțiuni care sunt conduse de dorința de a fi noi exemplul schimbării pe care o căutăm în lume. Nu poți umple lumea de iubire dacă crezi că ura va produce asta.

Cult vs Cultură de Lumină

Cultura noastră de Lumină este foarte diferită de cultura unui cult, chiar dacă unii indivizi închiși la minte care caută atenția insinuează că nu este așa. Cultura noastră de Lumină întrupează un ethos pozitiv, iluminat și inclusiv, promovează principii cum ar fi iluminarea prin căutarea spirituală, compasiune, înțelegere, responsabilitate individuală și bucurie împărtășită, împreună cu multe alte principii bune și pozitive despre cum să trăiești viața la nivelele cele mai înalte. Cultura noastră încurajează dezvoltarea personală, cunoașterea și îmbunătățirea fiecărui individ și a colectivului. Din contră, un cult de obicei implică un grup mic, de multe ori secretos, cu credințe extreme sau neconvenționale, condus de o figură carismatica care controlează viețile și alegerile membrilor, adesea deținând controlul asupra multor lucruri. De multe ori asta se întâmplă prin izolarea persoanelor de societate și de viață în general, controlând unde o persoană locuiește, cu cine poate avea conexiuni, ce mănâncă și când doarme, controlând informațiile la care este expusă (foarte asemănător cu multe politici guvernamentale care apar astăzi în societate), ceea ce Modern Mystery School nu dorește, nu vrea și nici nu are cum să facă în viața vreunui student.

În mare parte, studenții vin la cursuri pentru câteva zile pe an (în funcție de nivelul unde se află cu studiile lor) după care se întorc la viețile lor, și sperăm că iau cu ei niște instrumente în plus, cunoaștere, și înțelegere cu care să îmbunătățească viața pe care și-o construiesc zilnic.

Părăsirea școlii este foarte simplă: nu mai vii la cursuri sau seminarii și nu mai comunici cu școala. Am făcut foarte ușor pentru oameni să nu mai primească emailuri de la noi, tot ce trebuie să faci este să apeși pe un link automat (emailul, fiind metoda noastră principală de comunicație). Școala noastră îi apreciază pe cei care vor cu sinceritate să facă parte din ea; nu alergăm după cei care aleg să plece. Ne focusăm pe interacțiuni pozitive și le dorim celor care pleacă tot ce e mai bun în viață mai departe, păstrând ușa deschisă dacă decid vreodată să se întoarcă.  În termeni și mai simpli, nici un student, indiferent de cât de important se crede, nu este atât de crucial sau de neînlocuit încât să încercăm să îi reținem în mod activ dacă ar decide să plece. Sincer, avem lucruri mai bune de făcut cu timpul nostru.

Cultura noastră de Lumină înflorește când este la lumină – așa cum atestă și acest articol. Urmărește bunăstarea tuturor și libertatea individuală în împărtășirea acestor experiențe pozitive, cu limite etice și morale, și respectând valorile Culturii noastre. Căutăm să înălțăm și să conectăm și nu să divizăm și să separăm. Pentru noi, cu cât interacționezi mai mult cu societatea, cu atât mai bine, și Modern Mystery School alege să predea cum să fii mai implicat în viața din jurul tău, nu cum să te implici mai puțin! Cum să înțelegem mai bine viața sau să îmbunătățim viața pentru alte persoane dacă alegem să nu fim în preajmă și să interacționăm cu oamenii din jur?

O Lume Care Are Nevoie De Unitate și Înțelegere

Narativa care predomină, de separare și antagonism preocupă mult Modern Mystery School. Recunoaște că diviziunile societății bazată pe rasă, religie și ideologie contribuie la o lume fracturată. Cu cât învinuim mai mult pe alții cu atât mai rea devine situația în lume. Cu cât crește lista cu cei care sunt ”de vină” pentru probleme, cu atât suntem mai direcționați, de cei care ne manipulează, să credem că soluția evidentă este de a îi elimina pe cei care sunt de vină. Această logică foarte deviată și rea pretinde că eliminarea unor grupuri și persoane va ”vindeca” lumea de problemele sale. Multe acțiuni foarte rele au fost făcute pe baza acestei gândiri, și lumea alunecă tot mai aproape de a adopta aceste concluzii în masă. ”Cancel Culture”, adică cultura anulării, este numitorul comun pentru acest mod de gândire. Eliminarea în masă se găsește pe același drum, nu vă amăgiți, este ACELAȘI mod de gândire care duce acolo. Când cineva gândește că eliminarea reprezentării oricărui grup cu care nu sunt de acord va face viața și lumea lor mai bună, merge pe o cale foarte întunecată. Prin învățăturile noastre, școala promovează unitatea și înțelegerea, promovează viziunea unei lumi în care oamenii îmbrățișează umanitatea pe care o avem cu toții și colaborează pentru binele tuturor. Pentru a dobândi înțelegerea și claritatea lumii din interior și din exterior, trebuie să curgă mai ușor în viața oamenilor compasiunea PENTRU TOȚI și redirectarea către creștere și evoluție.

Modern Mystery School, înrădăcinată în liniajul Regelui Salomon, cu învățăturile noastre hermetice și ezoterice, stă ca un far care ghidează. Școala rămâne hotărâtă, având încredere în Cultura noastră de Lumină care evoluează permanent și în învățăturile noastre care servesc ca un remediu pentru întunericul și ignoranța care afectează atât lumea cât și viețile individuale. Intenționează să adreseze durerea profundă pe care metodele convenționale adesea nu reușesc să o vindece. Ca și persoane care s-au îmbarcat în călătoria spre ”Know Thyself” (a-ți Cunoaște Sinele) și iluminare, Cultura noastră de Lumină servește ca și exemplu, invitând pe toți cei care caută un mod de viață transformativ și armonios să ni se alăture în căutarea unui viitor mai luminos și unificat.

“Illuminating our Culture of Light” by Sovereign Ipsissimus Dave Lanyon of the Modern Mystery School (https://modernmysteryschoolint.com/illuminating-our-culture-of-light/)

Tradus de Radu Coman și Diana Cinpoeru

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe călătoria ta alături de noi

Dacă vrei să începi călătoria ta alături de noi și vrei o programare, completează formularul de mai jos și vom reveni la tine în cel mai scurt timp posibil!